sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kissojen valtakunta vol 2 ja leipomuksia

Välillä oli kyllä Sorala täynnä kissankarvoja, -tassuja, -hiekkaa... sillä 4 kissaa valloitti koko huushollin. Mutta sehän oli vaan ihanaa! Luka-herra, Vidia-neiti ja Naiad olivat viikon täällä meidän ilona ja tottahan Pecus the Great saapui myös hämmentämään tätä soppaa:).


Luka-herra viihtyi erityisen hyvin, sillä olihan tämä jo toinen kerta täällä Soralassa. Viikko vierähti nopeasti, sitten kissat vähenivät... jäljelle jäivät Pecus ja Vitsku (niin ja häkin ulkopuolella Kyösti sekä jokin aivan uusi ja outo kissa MAU). Noh sehän on kissojen elämää, kun saa yöllä pitää meteliä (meidän makuuhuoneen ikkunan alla tietty) ja pörhistellä karvojaan.

Sillä välin, kun kissat nukkuvat ehkä noin kolmansia aamupäiväuniaan, leivoin piimäpiirakkaa ja american cookies, nam. Piimäpiirakka on siis niin hyvää, kun on uudet raparperit ja vaniljavaahtoa päälle. Tämä piirakka on varmaan taas niitä äidin herkkureseptejä eli:
3 dl talouspiimää
1 dl kermaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Minä teen puolitoistakertaisen annoksen ja käytän vain piimää. Kaikki aineet sekoitetaan, leivitetään uunipellille leivinpaperin päälle, ripotellaan raparperit päälle ja sitten... sokeria ripotellaan päälle ja juustohöylällä voita:). Uuniin 200 astetta, n. 25 min. Minä käytän sokeria varsinaiseen taikinaan ehkä noin puolet, niin voin hyvillä mielin ripotella sitten päälle sokeria. Vatkataan vaniljakastiketta ja syödään lämpöisen piirakan kanssa. Nam ja rypyt siliävät silmissä. Nyt kuppi teetä, eikö :)

5 kommenttia:

  1. Teuvon kuvat kävi täällä ja toivottaa Hyvää juhannusta täältä Noormarkusta www.ttvehkalahti.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Hei Teuvo ja kiitos käynnistä! Sinulle myös sinne Noormarkkuun oikein Hyvää ja toivottavasti lämmintä Juhannusta!
    Laura

    VastaaPoista
  3. Terviisii -Jyväskylästä. Piimäpiirakka toi muistoja :) muistatko miten ihanaa se oli sitten kun tuli vadelmat ....nammmm... heidi

    VastaaPoista
  4. Slurps! Sitä paitsi tuo on niin ihana piirakka, kun ei tarvii kuin sekoittaa kaikki yhteen! Tarvii varmaan tänään tehdä illalla taas yksi piirakka:)

    VastaaPoista
  5. Moikka Laura! Kiitos piirakka ohjeesta, kokeiluun menee. Leppoisan rentoa ja hyväntuulista kesäaikaa Sinulle !!! Hali terkuin Tarja

    VastaaPoista