keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Tammikuun pakkasissa

Sisätyöpäiviä on tullut useampia, kun pakkanen paukkuu reilusti yli -30. Mutta sehän on mukavaa näin käsityöihmiselle. Ja sisällä lämmitä riittää. Pecus-kissa viettää vielä pidennettyä joululomaansa täällä Soralassa nauttii uunien lämmöstä ihan täysillä.

Päivät täyttyvät siis kissan silittelyllä, lintujen ruokinnalla, uunien lämmittelyllä ja käsitöillä... noh aina välillä tietty töissä pitää käydä. Muuten, avantouimiseen minulle nämä kelit ovat liian kylmiä, täytyy odotella pientä lauhtumista.

Pienet ipanat, siis Ada ja Elias, kasvavat hurjaa vauhtia. Sain olla ostamassa lapsille haalaria ja hattuja, rukkasia, ja tulihan neulottua pienet ohuet villasukatkin heille. Adalle valmistui myös villatakki, ja Eliaksen villatakki on tekeillä. Neulon nykyään tosi mielellään ohuista langoista (kärsivällisyys on varmaan kasvanut, kun ikää tulee lisää). Jotenkin tuntuu, että pienille ihmisille ohuella langalla neulotut vaatteet ovat mukavampia haalarin alla. Silti yhtä lämpimiä.

Aadiksen villatakki on siis tehty Dropsin Fabelista ja Babyalpacasilkkilangasta. Pienet villasukat Fabelista (ihana lanka ja mitä värejä!). Elkun villatakkiin tulee myös Fabelia ja alpakkalankaa. Tänään täytyy käydä ostamassa napit Aadiksen villatakkiin. Onneksi meillä on täällä tuo Talvikki - käsityöläisten kauppa, siellä on tosi hyvä valikoima mm nappeja.

Muumitalo on todella upea tällaisilla pakkassäillä, mutta ei sielläkään tarkene leikkiä :)

Ehkäpä kuppi teetä, sitten muutama kerros villatakkia ja illaksi Sysmään opettamaan mummu-tietsikkaa :)

Ps. Ai niin, Kalle teki Aadikselle aivan ihanan nukkekodin! Ja se on kovassa käytössä, kuulemma :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti